Reloaded

Pirms vairāk kā pieciem gadiem ierakstīju savu pirmo bloga ierakstu. Šodien ir pienācis laiks atvadīties no wordpress.com un uzsākt rakstīt šeit - izmantojot pašam savu domēnu.

Nedomāju, ka daudzus varētu interesēt iemesli, kādēļ pārcelties prom no bezmaksas blogošanas platformas un pašam sākt krāmēties ar bloga pārcelšanu zem sava domēna un visiem saistītajiem sīkumiem - izskats, izmitināšana, satura pārvaldīšana un ne tikai tas. Tomēr te nu tie (iemesli) ir:

  • Ideja radās pēc šīs diskusijas, kuras īsais kopsavilkums - ir iemesli kādēļ pašam rūpēties par saviem datiem (piem. bloga ierakstiem) nevis uzticēt tos citiem (lai arī bezmaksas servisiem).
  • Vēlme pašam praktizēt Responsive Web Design tehnikas, lai bloga saturs būtu ērti lasāms uz mobilajām iekārtām un planšetdatoriem.
  • Vēlme ik pa laikam izmēģināt un apgūt kaut ko jaunu - šajā gadījumā weblapas satura ģenerēšanas platformu Hyde, kas ir alternatīva satura vadības sistēmām (kā WordPress), kas visbiežāk tiek izmantotas weblapu uzturēšanai.
  • Jau ilgstoši manā īpašumā turētais un līdz galam neizmantotais jki.lv domēns. Protams, bija iespējams to izmantot abonējot Wordpress pakalpojumu par Wordpress izmitināta bloga darbināšanu uz pašam sava domēna, taču es domēnu izmantoju gan e-pastam, gan ir idejas par citām lietām, kas varētu atrasties zem šī domēna.

Ar laiku, iespējams, pārnesīšu daļu no wordpress esošā satura šeit. Par to, vai zem rakstiem būs iespēja atstāt komentārus, vēl neesmu izlēmis - pateicoties sociālajiem tīkliem, lai izteiktu viedokli, komentāru formas vairs nav nepieciešamas - ir gan tviteris, gan google plus, gan Facebook. Tad jau redzēs.

Par kļūdām, lažām un neprecizitātem - dodiet ziņu. Arī tad ja uz tava mobilā šis blogs izskatās kaut kā aplam.